Ministerul Sanatatii mentine Subprogramul National de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer si in 2021. Clinica Dacia Medical Center realizeaza proceduri de fertilizare in vitro decontate de la bugetul de stat, in conditiile impuse de acesta. Venim in sprijinul cuplurilor cu o oferta la pachetul de analize pentru FIV, necesar pentru depunerea dosarului. Cu cat mai repede, cu atat mai bine! Dosarele sunt analizate in ordinea depunerii lor. Iata, mai jos, care sunt cele mai frecvente motive pentru care dosarul realizat in clinica noastra este acceptat pentru o procedura platita de stat.
In Romania, asa cum reiese din indicatiile stipulate in Subprogramul National de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer, principalele afectiuni care duc la infertilitate sunt:
- absenta sau obstructia trompelor uterine bilateral;
- patologie masculina severa, sub 5 milioane de spermatozoizi cu mobilitate progresiva sau sub 4% spermatozoizi cu morfologie normala;
- infertilitatea de orice alta etiologie, inclusiv cea de cauza neidentificata, daca tratamentele conventionale nu au dat rezultat (esecul obtinerii sarcinii dupa minim 3 cicluri de stimulare ovariana cu inseminare intrauterina);
- endometrioza in stadii avansate III – IV.
1. Infertilitatea de cauza tubara
Infertilitatea tubara poate fi cauzata fie de un blocaj, fie de o cicatrizare sau de o leziune a trompelor uterine. In aceste conditii, ovulul nu poate circula prin trompe catre uter. Iar spermatozoidul nu poate sa ajunga la ovocit in vederea fertilizarii.
In situatia in care vorbim despre ceea ce numim trompe infundate, trompele ar putea deveni permeabile fie printr-o interventie chirurgicala abdominala, fie laparoscopic. Detalii despre cum se poate diagnostica rapid, eficient si sigur infertilitatea tubara puteti citi in articolul Histerosonografia: cand facem si ce sanse ai sa ramai insarcinata dupa procedura.
Histerosonografia face parte din pachetul de analize pentru FIV pe care il oferim la un pret special, de 1.400 lei, reducere de la 1.800 lei.
In cazul obstructiei trompelor uterine, probabilitatea de a obtine o sarcina este influentata in mare masura de localizarea si intinderea obstructiei tubare. De exemplu, statisticile arata ca doar 20 – 30% dintre femeile tratate chirurgical pentru obstructie localizata la capatul terminal al trompelor uterine au reusit sa devina mame pe cale naturala.
In cazul leziunilor grave, la fel ca in cazul absentei trompelor uterine, solutia o poate reprezenta fertilizarea in vitro.
Conditia medicala descrisa mai sus are indicatie pentru Subprogramul National de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer. Contravaloarea procedurii FIV/ET este decontata in cuantum de 10.000 lei/procedura FIV/ET.
Cuplurile in cazul carora femeile se confrunta cu absenta sau obstructia trompelor uterine bilateral pot beneficia de ajutor de la stat daca indeplinesc o serie de conditii, pe langa eligibilitatea medicala. Despre acestea, puteti citi aici: Programul national de fertilizare in vitro 2021.
2. Infertilitatea masculina: cum se dovedeste prin analize pentru FIV
Cand vine vorba despre cauzele infertilitatii, acestea sunt impartite astfel:
- 30% cauze feminine;
- 30% cauze masculine;
- 30% cauze mixte;
- 10% necunoscute.
In ceea ce priveste infertilitatea masculina, anomaliile spermatice functionale si motilitatea redusa a spermatozoizilor pot aparea ca urmare a unor afectiuni. Despre afectiunile care duc la aparitia infertilitatii in cazul barbatilor, puteti citi mai multe informatii in articolul Infertilitate masculina, diagnostic si solutii.
Cantitatea si calitatea spermatozoizilor pot fi observate in urma unei spermograme. Pentru a beneficia de Subprogramul National de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer 2021, pe langa spermograma, barbatilor le este recomandata si spermocultura. Lista completa privind analize pentru FIV 2021, in link-ul urmator: Analize necesare pentru decontare FIV.
3. Endometrioza
Boala infertilitatii este endometrioza. Ea reprezinta principala cauza medicala pentru care femeile nu pot avea copii pe cale naturala. Desi tratamentul curativ al endometriozei este reprezentat de laparoscopie, obtinerea unei sarcini pe cale naturala este putin probabila.
Indiferent de cauza, diagnosticul de infertilitate este o incercare grea pentru orice cuplu. Din fericire, cu o abordare medicala corecta, cuplurile infertile au posibilitatea sa obtina o sarcina si sa-si indeplineasca astfel visul.
Dacia Medical Center a dezvoltat, in ani de experienta si de succes pe piata din Romania, parteneriate stabile si durabile, prin care poate oferi analize pentru FIV la un pret competitiv, precum si o facilitare a depunerii dosarului pentru Subprogramul National FIV 2021.
Punem la dispozitia pacientilor nostri:
- consiliere pentru depunere dosar, GRATUITA.
- 30% reducere la analize pentru FIV, pachet complet atat pentru femei, cat si pentru barbati: 1.400 de lei, reducere de la 1.800 de lei.
- procedura realizata de Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie, competenta in combaterea infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata, cu o experienta vasta in reproducere umana asistata.
Pentru orice intrebari, ne poti suna la 0766 536 553.
Pentru analize si investigatii, precum si pentru realizarea dosarului pentru FIV 2021, te asteptam in Bd. Dacia, nr. 101, Sector 2.