De ce nu raman insarcinata: cand iti dai seama ca ai o problema de fertilitate

de ce nu raman insarcinata

In general, infertilitatea este definita ca fiind imposibilitatea unui cuplu de a obtine o sarcina dupa un an de contact sexual neprotejat, regulat. Deoarece este stiut faptul ca fertilitatea la femei scade constant odata cu varsta, specialistii in probleme de fertilitate evalueaza si trateaza femeile cu varsta de peste 35 de ani dupa 6 luni de contact sexual neprotejat. Mai mult, femeilor de peste 40 de ani le este indicata vizita la medic chiar din momentul in care cuplul decide ca isi doreste un copil. Afla in acest articol raspunsul la intrebarea “de ce nu raman insarcinata” si ce ai de facut pentru un diagnostic complet si corect.

Exista multe motive posibile pentru care nu ramai insarcinata, printre care mentionam probleme ovulatorii, lipsa permeabilitatii tubare (trompe infundate), alte probleme structurale in sistemul reproducator, numar scazut de spermatozoizi sau o problema medicala adiacenta.

In timp ce infertilitatea poate avea simptome precum menstruatie neregulata sau crampe menstruale severe, adevarul este ca majoritatea cauzelor de infertilitate sunt asimptomatice. Infertilitatea masculina are rareori simptome. Iata opt motive posibile pentru care nu ai conceput inca.

Nu incerci suficient de mult sau nu de suficent de mult timp

Primul lucru de luat in considerare este de cat timp incerci. S-ar putea sa simti ca dintotdeauna. Si poate ca ai facut asta! Este important sa stii ca multe cupluri nu vor obtine o sarcina imediat ori in primele luni de incercari.

Aproximativ 80% dintre cupluri obtin sarcina dupa sase luni de incercari. Aproximativ 90%, dupa 12 luni. Aceasta presupune ca aveti o viata sexuala activa. Medicii va recomanda sa vedeti un medic specialist in probleme de fertilitate daca:

  • ai 35 de ani sau mai mult si ai incercat de cel putin sase luni;
  • ai mai putin de 35 de ani si incerci de cel putin un an.

Daca esti in oricare dintre aceste situatii, consulta un medic, chiar daca nu ai simptome ale unei probleme de fertilitate.

Probleme de ovulatie, un motiv frecvent care explica de ce nu ramai insarcinata

Conceptia umana necesita un ovul si spermatozoizi. Daca nu ovulezi, nu vei putea ramane insarcinata. Anovulatia este o cauza comuna a infertilitatii feminine si poate fi declansata de multe afectiuni.

Unul dintre acesti factori este sindromul ovarelor polichistice, despre care puteti citi mai multe in Ovare polichistice. Diagnostic si tratament. Alte cauze posibile includ supraponderalitatea sau subponderalitatea, insuficienta ovariana prematura, o disfunctie tiroidiana, hiperprolactinemie, dar si exercitiile fizice excesive, cu precadere in sportul de performata.

Majoritatea femeilor care se confrunta cu probleme de ovulatie au menstruatii neregulate. Cu toate acestea, ciclurile menstruale regulate nu garanteaza ca are loc ovulatia. Daca ai cicluri neregulate, discuta cu medicul tau, chiar daca nu ati incercat inca timp de un an.

De ce nu raman insarcinata? Probleme masculine de fertilitate

Douazeci pana la 30% dintre cuplurile infertile descopera factori de fertilitate din partea barbatului. Alte 40% gasesc factori de infertilitate de ambele parti.

infertilitate masculina solutii

Un alt lucru pe care trebuie sa-l stiti: infertilitatea masculina are rareori simptome care sunt observabile fara o analiza a spermei. Acesta este un test care masoara “starea de sanatate” a spermei si a spermei. Indicat este ca ambii parteneri sa fie testati, indiferent de primele date ale problemei.

Infertilitatea data de varsta

Pentru femeile dupa 35 de ani si pentru barbati dupa 40 de ani, poate dura mai mult pana se obtine sarcina. Unele dintre femei presupun ca, daca inca au menstruatie regulata, fertilitatea lor este buna, dar acest lucru nu este adevarat. Varsta influenteaza calitatea ovocitelor, dar si cantitatea, despre care citesti mai multe in Influenta varstei asupra fertilitatii: ce sa ai in vedere atunci cand decizi sa amani sarcina. De asemenea, daca partenerul tau este cu cinci sau mai multi ani mai in varsta decat tine, acest lucru poate creste si mai mult riscul de probleme de fertilitate dupa varsta de 35-36 de ani.

Cauza ovulatorie reprezinta aproximativ 25% din cazurile de infertilitate feminina. Restul pot avea probleme cu trompele uterine blocate, probleme structurale uterine sau endometrioza.

In cazul in care nu stii, trompele uterine sunt calea dintre ovare si uter. Trompele uterine nu se ataseaza direct de ovare. Spermatozoizii trebuie sa urce in sus din colul uterin, prin uter si in trompele uterine. Cand un ovul este eliberat din ovare, proiectiile din trompele uterine atrag ovulul inauntru. Conceptia are loc in interiorul trompei uterine, unde spermatozoizii si ovulul se intalnesc in cele din urma.

de ce nu raman gravida

Daca ceva impiedica trompele uterine sa functioneze corect sau daca anumite formatiuni impiedica intalnirea spermatozoizilor cu ovulul, nu vei putea ramane insarcinata.

Exista multe cauze posibile pentru blocarea trompelor uterine. In timp ce unele femei cu aceasta problema experimenteaza dureri pelvine, multe altele, nu. Numai testele de fertilitate pot determina daca exista o patologie tubara. Un exemplu este histerosonografia, despre care am scris si in Histerosonografia: cand facem si ce sanse ai sa ramai insarcinata dupa procedura.

Endometrioza, un raspuns la intrebarea “de ce nu raman insarcinata”

Endometrioza este atunci cand tesutul asemanator endometrului (care este tesutul care captuseste uterul) creste in locuri din afara uterului. Se estimeaza ca pana la 50% dintre femeile cu endometrioza vor avea dificultati in a ramane insarcinate.

Cele mai frecvente simptome ale endometriozei includ menstre dureroase si dureri pelvine in afara de menstruatie. Cu toate acestea, nu toate femeile cu endometrioza au aceste simptome. Unele femei descopera ca au endometrioza in timpul procesului de diagnosticare a infertilitatii.

Probleme medicale, o posibila cauza

Conditiile medicale preexistente pot duce la infertilitate atat la barbati, cat si la femei. De exemplu, un dezechilibru tiroidian sau diabetul nediagnosticat pot duce la infertilitate. Desi nu este inca pe deplin studiat fenomenul, depresia este asociata cu infertilitatea. Unele boli autoimune, cum ar fi lupusul si bolile cu transmitere sexuala nediagnosticate, pot provoca infertilitate.

In plus, avem medicamente care pot afecta fertilitatea. Chiar si asa, nu incetati sa va administrati tratamentul de baza fara a discuta cu medicul curant.

contractii sarcina

Infertilitate inexplicabila

Intre 10% si 30% dintre cuplurile infertile nu afla niciodata de ce nu pot ramane insarcinate. Unii medici spun ca aceasta este o lipsa a unui diagnostic corect. Ei spun ca nu exista infertilitate inexplicabila, ci doar probleme nedescoperite sau nediagnosticate, cum am explicat si in platforma ovocitedonate.ro, click aici. Cu toate acestea, a nu avea raspunsuri nu inseamna ca nu poti fi tratat. Poti si trebuie sa primesti in continuare tratament pentru infertilitate, chiar daca diagnosticul este inexplicabil.

In toate aceste situatii, important este sa te adresezi unui specialist atunci cand nu ramai insarcinata. Timpul este pretios atat in ceea ce priveste conceptia, cat si in ceea ce priveste varstele limita pentru a accesa fonduri pentru decontarea fertilizarii in vitro. Mai multe despre programul national pagina dedicata. Pentru mai multe detalii, suna acum la 0766 536 553.

Picture of Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

4 1 Voteaza!
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Îmi spuneti si mie va rog care este vârsta limita pentru programul gratuit de fertilizare in vitro? Multumesc !!

am 38 și nu am copii ce ar trebui sa fac că nu reușesc să rămân însărcinată.

Eu încerc de 3 ani ,Și tot nu rămân am 20 de ani oare ce ar trebui sa fac?

Buna ziua. Fara o consultatie, investigatii specifice si analizarea istoricului dvs medical nu va putem face recomandari sau stabili un diagnostic. Va recomandam un consult de infertilitate pentru a discuta cu specialistii nostri si a primi solutia optima in cazul dvs. Ne gasiti in bd. Dacia, nr 101, sector 2, Bucuresti – 0766 53 65 53 sau daca sunteti din alta localitate puteti discuta online gratuit cu Dr Chadi Muheidli – https://www.daciamedicalcenter.ro/consultatie-online

Da

Buna ziua. Cum va putem fi de folos?

Bună ziua

Buna ziua. Cu ce va putem ajuta?

Buna seara
Am si eu intrebare , am incetcat cu sotul meu sa avem un bebelus timp de patru luni si inca nu am reusit specific ca ciclu nu imi este regulat ,as vrea sa stiu Care ar fi problema!?

Buna ziua! Pentru a va putea oferi un raspuns cat mai precis la intrebarea dvs este necesar un consult de infertilitate in clinica. Specialistii nostri vor discuta cu dvs despre istoricul medical si va vor recomanda investigatiile de specialitate necesare pentru punerea unui diagnostic de infertilitate. Ne puteti suna la 0766 53 65 53 si va vom ajuta cu o programare.

De ce nu rămân însărcinată

Buna ziua. Exista numerosi factori care pot cauza infertilitate atat femininca, cat si masculina. Fara o consultatie de infertilitate, investigatii specifice si analizarea istoricului dvs medical nu va putem oferi un raspuns sau stabili un diagnostic. Dr. Chadi Muheidli, specialistul nostru in probleme de fertilitate va sta la dispozitie pentru o consultatie in clinica noastra din bd. Dacia, nr 101, sector 2, Bucuresti sau online, prin apel video, gasiti detalii aici – https://www.daciamedicalcenter.ro/consultatie-online Pentru programari, ne puteti suna la – 0766 53 65 53.

Eu am 2 fetite si vreau sa mai fac unu da nu a mai ramas de 9 ani nustiu cum sa fac sa raman insarcinata ma puteti ajuta cu un sfat va rog frm

Buna ziua! Fara o consultatie, investigatii specifice si analizarea istoricului dvs medical nu putem stabili un diagnostic sau emite recomandari medicale. Trebuie evaluata starea dvs si a partenerului de fertilitate, la momentul actual, pentru a vedea daca mai puteti obtine o sarcina pe cale naturala sau aveti sanse de reusita daca apelati la Fertilizarea in vitro. Daca sunteti din Bucuresti, va asteptam la un consult in clinica si o discutie, in detaliu, cu specialistii nostri. Ne gasiti la adresa – bd. Dacia, nr 101, sector 2, Bucuresti. Programari la 0766 53 65 53.

16
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux