Semne care anunta nasterea: la ce sa te astepti si cand sa mergi la medic

semne care anunta nasterea

Dupa 37 de saptamani de sarcina, nasterea este posibila oricand. Viitoarele mamici au adesea ingrijorari daca vor sti cum sa identifice semne care anunta nasterea. Despre acestea, discutam pe larg in articolul de mai jos.

Primele semne care anunta nasterea

In mod normal, travaliul dureaza intre 6 si 12 ore, momente in care femeia si fatul trec printr-o serie de stari, atat fizice, cat si emotionale. Primele semne care anunta nasterea sunt:

  • dureri de spate;
  • presiune uterina crescuta;
  • oboseala;
  • aparitia mucusului roz sau cu urme de sange.

Contractiile Braxton Hicks

Multe femei pot experimenta contractii neregulate dupa 20 de saptamani de sarcina. Acestea sunt cunoscute sub numele de contractii Braxton Hicks. Ele sunt de obicei nedureroase. Cel mult, creeaza un usor disconfort si sunt neregulate. Rolul lor este de a imbunatati circulatia sanguina, de a mentine sanatatea uterina in timpul sarcinii si de a pregati uterul pentru nastere.

Atentie! Contractiile Braxton Hicks nu determina dilatarea colului uterin si nici nu sunt dureroase sau regulate. Ele nu anunta apropierea nasterii.

Contractiile dureroase si regulate sunt semnele care anunta nasterea.

contractii sarcina

In prima parte a travaliului, contractiile pot fi la interval de 30 de minute. In decurs de cateva ore, contractiile vor aparea la intervale din ce in ce mai mici. Cand apar la mai putin de 5 minute, nasterea urmeaza sa se produca.

Etapele travaliului

Odata ce contractiile care anunta nasterea au fost identificate, incepe travaliul propriu-zis. Exista trei stadii ale travaliului. In primul stadiu, are loc dilatarea completa a colului uterin. Aceasta etapa include trei parti.

Travaliul timpuriu reprezinta, in mod normal, cea mai lunga si mai putin intensa faza a nasterii. Travaliul timpuriu este, de asemenea, numit faza latenta a travaliului. Aceasta perioada include dilatarea colului uterin la 3-4 cm. Poate aparea pe parcursul mai multor zile, saptamani sau in doar cateva ore.

Contractiile variaza in aceasta faza de la usoare la puternice si pot aparea la intervale regulate sau neregulate.

Alte simptome in timpul acestei faze pot include:

  • dureri de spate;
  • crampe;
  • eliberarea de mucus cu sange.

Majoritatea femeilor vor fi pregatite sa mearga la spital la sfarsitul travaliului timpuriu. Cu toate acestea, sunt si multe femei care se prezinta la medic la debutul acestuia.

Urmatoarea faza a primei etape a travaliului, adica travaliul activ, are loc pe masura ce colul uterin se dilata de la 3-4 cm la 7 cm. Contractiile devin mai puternice si pot fi insotite de dureri de spate si de sangerare.

Tranzitia este cea mai intensa etapa a travaliului, cu o crestere brusca a contractiilor. Ele devin intense, apar la 2-3 minute si dureaza, in medie, intre 60 pana la 90 de secunde. Ultimii 3 cm de dilatare apar de obicei intr-o perioada foarte scurta de timp.

In momentul in care colul uterin este complet dilatat si fatul a coborat in regiunea pelviana, poate aparea si o presiune rectala. Este momentul in care unele femei incep sa “impinga” spontan. Stadiul de „impingere” este practic etapa nasterii propriu-zise.

Al treilea stadiu este cel mai scurt, dureaza intre 5 si 30 de minute. Incepe dupa nasterea copilului si se termina cand placenta este expulzata. Este etapa in care se taie cordonul ombilical si care se poate finaliza cu epiziotomie.

Inducerea travaliului

Travaliul poate fi insa si indus. Motivele pentru care medicul poate recomanda inducerea travaliului sunt:

  • sarcina a intrat in saptamana 42;
  • membranele s-au rupt si travaliul nu incepe la scurt timp;
  • daca exista complicatii care privesc mama sau copilul.
semne nastere naturala

Decizia privind modalitatea de nastere trebuie luata intotdeauna tinand cont de recomandarilor medicului. O buna colaborare cu acesta este esentiala!

La Dacia Medical Center, te poti pe baza pe experienta si empatia medicilor nostri specialisti in luarea celor mai bune decizii pentru tine si copilul tau. Asiguram nastere la stat sau la privat. Ne poti contacta la 0766 536 553

Picture of Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] contractii Braxton Hicks: sunt usoare, neregulate, resimtite ca o incordare in abdomen. Este mai probabil sa apara dupa-amiaza sau seara, dupa activitate fizica. Ele tind sa fie mai frecvente si sa devina mai puternice, pe masura ce te apropii de data nasterii. Daca devin regulate si cresc in intensitate, anunta medicul. Si asta pentru ca ar putea fi vorba despre Semne care anunta nasterea: la ce sa te astepti si cand sa mergi la medic. […]

1
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux